1 Vul de puddingvorm(en) met koud water en zet apart. Rasp de helft van de schil van de citroen en snijd schilletjes van de andere helft. Breng de melk met de citroenrasp aan de kook en laat circa 5 minuten trekken op een lage stand. Meng het griesmeel met 75 gram suiker en strooi dit mengsel in de melk. Kook zachtjes onder af en toe roeren in circa 7 minuten gaar en laat binden. Roer de amandelen erdoor. Giet het water uit de puddingvorm(en) en schenk de griesmeelpudding in de natte vorm(en). Laat eerst afkoelen en daarna opstijven in de koelkast. Breng 100 ml water met het kaneelstokje en de citroenschilletjes aan de kook. Voeg het bessensap en de rest van de suiker toe, kook zachtjes en bind met het aardappelzetmeel, aangelengd met 4 eetlepels water. Laat afkoelen. Haal het kaneelstokje en de citroenschil uit de saus. Keer de pudding op een schaal om en schenk de saus eroverheen. Serveer met de (verkruimelde) koekjes.
Griesmeelpudding met amandel en bessensap is een recept van PLUS