Kruidig zandtaartje met zoete pompoen en sjalotten

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maal voor het deeg de bloem, kaas, kruiden, versgemalen peper en tomaatjes in een keukenmachine en voeg geleidelijk de blokjes boter toe tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg de eidooier en eventueel een paar eetlepels ijskoud water toe om het deeg wat soepeler te maken. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het in de koelkast circa 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de vulling 3 eetlepels olie met de pompoen, sjalotten, knoflook, honing, balsamicoazijn, wat zout en versgemalen peper in een ovenschaal en dek luchtdicht af met aluminiumfolie. Zet in de oven en laat in circa 30 minuten zacht worden. Klop de ricotta los met de parmezaan en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Houd 2 eetlepels van de olie apart en verhit de rest in een koekenpan. Frituur hierin de salie kort en laat de blaadjes uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en rol uit tot plakjes van 1/2 cm dik. Bekleed de quichevormpjes ermee, snijd het deeg aan de randen netjes bij en bak de bodems met de blindbakvulling erin in de oven in circa 20 minuten gaar. Neem ze uit de oven en haal ze voorzichtig uit de vormpjes.

Kruidig zandtaartje met zoete pompoen en sjalotten is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep met kruidig stokbrood
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig kippetje uit de oven
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig wokgerecht met rijst en tofu
Hoofdgerecht
Bekijk recept