Bosvruchten met vanillemascarpone en gluhweingranite

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Begin een dag van tevoren met de glühweingranité. Verwarm 175 ml water met de suiker, het sinaasappelsap, laurierblaadje, de kruidnagels (gestoken in een sinaasappelschil of het laurierblaadje) en het kaneelstokje. Giet de wijn erbij en laat even zachtjes koken. Laat afkoelen. Zeef het mengsel en vries het in een lage diepvriesdoos in. Roer het mengsel regelmatig met een vork om tot een korrelige granité. Laat minimaal 4 uur bevriezen.
  • 2 Meng de bosvruchten met de jam en port of sinaasappellikeur en verdeel over 4 glazen. Zet de glazen met het fruit even in de diepvries zodat ze goed koud zijn. Meng de mascarpone met het vanillemerg en citroensap. Verdeel de mascarpone over het fruit en vul de glazen af met de glühweingranité.

Bosvruchten met vanillemascarpone en gluhweingranite is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker


Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Smoothiebowl met bosvruchten en cacao
10 min
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept