1 Sla het vlees onder vershoudfolie iets platter. Meng de olijven, ansjovisfilets, knoflook, de helft van de kruiden, 2 eetlepels olijfolie en versgemalen peper. Bestrijk de schnitzels aan één kant met dit mengsel. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan. Strooi ze over het olijvenmengsel. Rol het vlees op en bind de rolletjes vast met keukengaren. Verhit de boter met de rest van de olijfolie en bak de vleesrolletjes in circa 5 minuten rondom bruin. Voeg de bouillon toe en stoof zachtjes circa 15 minuten. Neem de rolletjes uit de pan. Roer de kookroom door het stoofvocht en laat de saus iets inkoken. Meng de rest van de kruiden erdoor. Serveer de vleesrolletjes op aardappelpuree of met gekookte krieltjes en giet de saus erover. Lekker met sperziebonen of courgette.
Provencaalse vleesrolletjes is een recept van PLUS