Stamppot van rodekool met gembersukade

4
140 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 1 eetlepel van het vloeibaar bakproduct en fruit hierin de uienringen. Voeg de kool en kruidnagels toe en schep even om. Voeg de suiker, wat zout, de azijn en 200 ml water toe en schep nogmaals om. Stoof de kool met het deksel op de pan in circa 1 uur gaar. Dep intussen het vlees droog en bestrooi aan beide kanten met zout en versgemalen peper. Verhit de rest van het bakproduct en braad het vlees om en om aan. Neem het vlees uit de pan en fruit de knoflook en gember een paar minuten op een lage stand. Leg het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng langzaam aan de kook. Stoof het vlees met het deksel op de pan circa 2 uur op een lage stand.
  • 2 Kook de aardappels gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp fijn met de boter en melk. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat. Schep de warme rodekool erdoor en serveer met de sukade en jus.

Stamppot van rodekool met gembersukade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker


Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept