Blini met zalm en waterkers

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng citroenschil, citroensap, wodka, dille, suiker en 1 theelepel grof zout met elkaar en wrijf hiermee de zalmfilet rondom in. Leg de vis op een bord, dek af met vershoudfolie en leg er een plank op. Verzwaar met bijvoorbeeld een liter- of kiloverpakking en zet bij voorkeur een dag of nacht in de koelkast.
  • 2 Meng de bloem en het boekweitmeel in een kom. Los de gist op in een paar eetlepels van de melk en giet in het midden van het bloemmengsel. Verwarm de rest van de melk tot lauwwarm en klop de melk door de eidooiers. Schenk dit bij het bloemmengsel en klop met een elektrische mixer goed door. Voeg de gesmolten boter en wat zout toe en klop tot het beslag soepel en glad is. Laat het beslag op kamertemperatuur afgedekt circa 1 uur rijzen tot de massa is verdubbeld. Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf en schep dit voorzichtig door het beslag. Verhit steeds een beetje olie in een koekenpan en bak 8-12 kleine pannenkoekjes van het beslag. Snijd de gemarineerde zalm in dunne plakjes. Verdeel kleine plukjes waterkers over de blini’s en leg de zalm erop. Schep er wat crème fraîche bij.

Blini met zalm en waterkers is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Zalmtorentje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Slavelouté met kervel en belegde blini’s
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelblini met gerookte zalm
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Blini’s met geitenkaas en basilicum
10 min Voorgerecht
Bekijk recept