1 Begin met de vulling en klop de slagroom met de suiker, vanillesuiker en citroensap stevig. Zet afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220°C. Klop met een elektrische mixer de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker tot een lichtgele, schuimige massa. Voeg de citroenrasp toe. Schep de eiwitten op de eidooiers en zeef daarop de bloem en maïzena. Schep alles voorzichtig om met een spatel. Strijk het beslag rustig en gelijkmatig uit op de bakplaat en bak in de oven in circa 10 minuten goudgeel. Leg een schone theedoek op de cake en draai om. Leg de cake met de doek op het werkblad en trek het bakpapier voorzichtig los. Leg een andere, vochtige, schone theedoek over de cake en laat afkoelen.
2 Bestrijk de afgekoelde cake met de marmelade. Strijk de citroenroom er gelijkmatig over uit, maar laat langs de randen 1 centimeter vrij. Rol de cake met behulp van de doek rustig en losjes op. Leg de rol met de naad naar beneden op een langwerpige schaal. Bestrooi met de citroenzest.
Zwitserse rol met citroenvulling is een recept van PLUS