Limoentaart

8
65 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem, suiker en een snuf zout en wrijf daar met een koele hand de boterblokjes door tot een kruimelig deeg. Kneed de eidooier erdoor tot een soepel deeg ontstaat (dit kan ook in een keukenmachine). Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd de randen netjes bij. Dek de vorm af en zet circa 30 minuten in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de ricotta met de rest van de ingrediënten voor de vulling. Schep de vulling in de taartvorm en strijk glad. Maak eventueel met restjes deeg linten op de taart. Bestrijk het deeg met nog wat ei of melk. Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin. Laat op een rooster helemaal afkoelen voordat je de taart aansnijdt. Decoreer de taart eventueel met gekaramelliseerde limoenschijfjes of -schilletjes.

Limoentaart is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Limoentaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Limoentaart met meringues
Nagerecht
Bekijk recept
Limoentaart zonder oven
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Limoentaart
20-30 min -
Bekijk recept

Limoentaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Limoentaart met meringues
Nagerecht
Bekijk recept
Limoentaart zonder oven
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Limoentaart
20-30 min -
Bekijk recept