1 Verhit 1 eetlepel van de olie en bak hierin het gehakt in een paar minuten rul, samen met de kruiden, zout en versgemalen peper. Schep over in een hoge ovenschaal en zet apart. Kook intussen de aardappels gaar in ruim water met zout en giet af. Stamp met de melk en boter tot een puree. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en klop het ei erdoor. Laat staan tot later gebruik. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de courgetteplakken om en om bruin en schep uit de pan. Doe vervolgens hetzelfde met de paprika. Giet wat extra olie in de pan en herhaal het proces met de aubergine. Fruit tot slot de ui en knoflook met de laurier en tijm een paar minuten op een lage stand in de rest van de olie en schep alle groenten terug in de pan. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper en schep om. Laat met het deksel op de pan nog circa 10 minuten stoven. Verdeel de groenten over het gehakt in de ovenschaal en bedek met de aardappelpuree. Trek met een vork een patroon en bestrooi met de kaas. Bak de schotel in de oven in circa 30 minuten goudbruin.
2 • Neem pasta in plaats van aardappelpuree, bijvoorbeeld een restje pasta van de vorige dag. • Vervang de courgette en aubergine door blokjes wortel of pompoen en blancheer deze even. Of gebruik een zak roerbakgroenten. • Gebruik vegetarisch gehakt voor een variant zonder vlees.