Pompoenbrood

4
155 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm 2 eetlepels olie en schep de pompoen erdoor. Voeg 50 ml water toe en stoof zachtjes 10-15 minuten tot de pompoen gaar is. Pureer en laat afkoelen. Kneed er een deeg van (zie stap 1 en 2 op pagina 41) met de tarwebloem, maïsmeel, zout, gist, specerijen en karnemelk. Laat circa 10 minuten rusten. Bestrijk het werkblad met de rest van de olie en kneed het deeg 5 minuten. Vorm een bal en laat afgedekt 1 uur rijzen. Leg het deeg op de bakplaat en snijd de bovenkant om de 4 cm 1 cm diep in. Dek af en laat nog circa 45 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 220°C en bak het brood in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Pompoenbrood is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Oesterzwammenomelet
30 min-
Bekijk recept
Pompoenbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
POMPOENBROOD
30-60 min -
Bekijk recept
Traditoneel Pompoenbrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Oesterzwammenomelet
30 min-
Bekijk recept
Pompoenbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
POMPOENBROOD
30-60 min -
Bekijk recept
Traditoneel Pompoenbrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept