Fries suikerbrood

4
170 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed een deeg (zie stap 1 en 2 op pagina 41) van de tarwebloem, zout, gist, kaneel, gembersiroop en melk. Laat circa 10 minuten rusten. Bestrijk het werkblad met olie en kneed het deeg circa 5 minuten. Vorm er een bal van en laat afgedekt circa 45 minuten rijzen. Doe de suikerklontjes in een stevige zak en sla ze iets kleiner. Druk het deeg uit tot een dikke lap, verdeel er de suikerklontjes over, rol op en kneed door. Bestrooi met de kristalsuiker. Druk het deeg opnieuw uit tot een lap. Rol deze op, leg in de vorm met de naad naar beneden en laat afgedekt circa 45 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Smelt de boter, bestrijk het brood ermee en bak het in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Fries suikerbrood is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zoete aardbeiensandwich
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Wentelpuntjes      
20 min
Bekijk recept
Suikerbrood
1uur-
Bekijk recept
Sabayon met druiven en suikerbroodstaafjes
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roggebroodjes met katenspekmousse
15 min Snack
Bekijk recept
Erwtensoep met hutspotgroenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme aardappelsalade met haring
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept