1 Bereid de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang boter door de olie. Verwarm voor de vulling de olie en bak hierin het ontbijtspek knapperig. Voeg ui en paprika toe en fruit circa 4 minuten. Voeg de knoflook en Provençaalse kruiden toe en fruit nog een minuut. Doe het gehakt erbij en bak dit rul. Laat het gehaktmengsel in een vergiet uitlekken. Breng het op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol na de tweede rijsbeurt het deeg uit tot een dikke lap. Verdeel de afgekoelde vulling hierover en vouw de lap aan twee kanten naar binnen of rol het losjes op. Leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk met het ei. Bestrooi met zeezout en rozemarijn. Bak het brood in circa 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm en snijd in stukken.