Bereiding 1. • Koekenpan: gebruik boter, olie of een combinatie daarvan. Bak het vlees aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen. • Grillpan of barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. • Oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om. De burger: een burger van fijngemalen kipfilet gemengd met fijngesneden chorizoworst, op smaak gebracht met gesnipperde ui, peterselie, zout en peper. Om en om volledig gaar gegrild. Brood & beleg: grote, witte bol, belegd met ijsbergsla, paprikaringen en dunne uienringen. Serveer met: pikante knoflookmayonaise, gemaakt van enkele eetlepels mayonaise, 1 fijngehakte rode peper, 1 geperst teentje knoflook en 1 theelepel paprikapoeder.