1 Kook de asperges en sugarsnaps 2-3 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de eieren met de eidooiers, citroenrasp en -sap, de helft van de Parmezaanse kaas, zout en peper. Kook de pasta beetgaar en houd warm. Rooster de rauwe ham in een droge hete koekenpan krokant. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de groenten toe en roerbak 2-3 minuten. Roer het eimengsel gedurende 1 minuut door de warme pasta en verdeel de groenten erover. Bestrooi de pasta met de peterselie en de krokante ham. Serveer met de overige Parmezaanse kaas.
2 • Vervang de sugarsnaps door peultjes of sperziebonen. • Bestrooi de pasta eens met geroosterde pijnboompitten.
Citroenpasta met groene groenten is een recept van PLUS