1 Leg houten spiesen eerst in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Snijd de aubergines in 12 lange, dunne plakken. Bestrooi met zout en laat dit circa 10 minuten intrekken. Spoel de aubergineplakken af en dep ze droog. Leg ze naast elkaar op een snijplank of werkvlak. Verdeel de mozzarella over de plakken ham en schep er een beetje pesto op. Wikkel de ham om de mozzarella tot een gesloten pakketje. Leg deze op de aubergineplakken en rol de aubergine op. Rijg de auberginepakketjes aan de spiesjes en rooster ze bruin en gaar in een hete grillpan, in de oven of op de barbecue. Verwarm de gezeefde tomaten met de rest van de pesto en serveer deze saus bij de hapjes.
2 Vervang de mozzarella in de ham door verkruimelde geitenkaas, 2 geperste teentjes knoflook en 1 eetlepel gehakte rozemarijn.
Auberginerolletjes met ham en mozzarella is een recept van PLUS