Tomatentaart met sardines

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de taartvorm met de deegplakjes en druk de randen goed tegen elkaar. Prik de deegbodem in met een vork. Leg een stuk bakpapier op het deeg met daarop de blindbakvulling. Bak de deegbodem circa 10 minuten in het midden van de oven en haal hem daarna uit de oven. Laat de oven aan staan. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in vieren. Verhit de olie en roerbak hierin de knoflook, venkel en rozemarijn 3-4 minuten. Schep de tomaten, zout en peper erdoor en bak 2 minuten mee. Verdeel het groentemengsel over de deegbodem. Leg de sardines erop en giet er wat olie uit het blikje over. Bak de taart 20-25 minuten in het midden van de oven. Meng de sla met de komkommer en feta. Schep er de slasaus, gemengd met Provençaalse kruiden, door. Serveer de taart met de salade.lage taartvorm van 26 cm Ø, ingevet bakpapier blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen)
  • 2 Vervang de sardines door tonijn uit blik.

Tomatentaart met sardines is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met sardinessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwiches met rillette van sardines
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Sardinemousse met paprika's en limoen
35 min
Bekijk recept

Tomatentaart met zoete ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatentaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatentaart met zoete ui
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse tomatentaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept