Tarte au fraises

4
70 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem met de suiker en een snuf zout en kneed hier de boter met koele vingers doorheen. Kneed de eidooier en 1 theelepel van de citroenrasp erdoor tot een soepel en glad deeg. Verpak in folie en laat circa 30 minuten rusten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik en bekleed de vormpjes ermee. Prik gaatjes in het deeg en bak de bodempjes in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen en neem uit de vormpjes. Smelt de chocolade au bain-marie en bestrijk hiermee de binnenkant van de taartbodempjes. Laat uitharden. Snijd de aardbeien in partjes en schep ze om met de poedersuiker, citroensap en de rest van de -rasp naar smaak. Verdeel de aardbeien over de taartbodempjes en decoreer met blaadjes munt.vershoudfolie poedersuiker 4 kleine lage taartvormpjes of 1 grote taartvorm van 24 cm Ø

Tarte au fraises is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Fraises-au Choclat, Lekkere Bonbon
0-10 min -
Bekijk recept
Roomijs met aardbeien romanoff (glace au fraises romanoff)
Bekijk recept
Ijssoufflé met aardbeien ( soufflé glacé aux fraises)
Bekijk recept
Aardbeienijs (glace aux fraises)
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept