1 Meng de bloem met de suiker en een snuf zout en kneed hier de boter met koele vingers doorheen. Kneed de eidooier en 1 theelepel van de citroenrasp erdoor tot een soepel en glad deeg. Verpak in folie en laat circa 30 minuten rusten.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik en bekleed de vormpjes ermee. Prik gaatjes in het deeg en bak de bodempjes in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen en neem uit de vormpjes. Smelt de chocolade au bain-marie en bestrijk hiermee de binnenkant van de taartbodempjes. Laat uitharden. Snijd de aardbeien in partjes en schep ze om met de poedersuiker, citroensap en de rest van de -rasp naar smaak. Verdeel de aardbeien over de taartbodempjes en decoreer met blaadjes munt.vershoudfolie poedersuiker 4 kleine lage taartvormpjes of 1 grote taartvorm van 24 cm Ø