1 Kneed van de ingrediënten voor het deeg snel een glad deeg en leg afgedekt circa 30 minuten in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd de randen netjes bij. Leg een stuk bakpapier op het deeg en leg hier wat blindbakvulling op. Bak de bodem in de oven circa 15 minuten voor. Neem de blindbakvulling en het bakpapier eruit en bak de bodem nog 2 minuten verder. Neem uit de oven en laat afkoelen. Klop voor de vulling de eieren schuimig met de suiker en klop de citroenrasp, -sap en gesmolten boter erdoor. Giet de vulling in de taartbodem. Verlaag de oventemperatuur naar 140°C en bak de taart nog circa 20 minuten. Laat afkoelen en bestrooi de rand eventueel met poedersuiker.evt. poedersuiker om te bestrooien 1 lage taartvorm of 4 kleine taartvormpjes met losse bodem, ingevet bakpapier blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen)