Tarte mousse au chocolat

4
70 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem met de suiker en een snuf zout en kneed hier de boter met koele vingers doorheen. Kneed de eidooier erdoor tot een soepel en glad deeg. Verpak in folie en laat circa 30 minuten rusten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik en bekleed hiermee de vormpjes. Prik gaatjes in de bodem en bak de bodempjes in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen en neem de bodems uit de vormpjes. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie tot een glad mengsel. Laat een beetje afkoelen. Klop één voor één de eidooiers erdoor en voeg eventueel wat likeur toe. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en schep het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel. Verdeel de mousse over de taartbodempjes en laat in de koelkast opstijven. Lekker met slagroom of crème fraîche, bestrooid met cacao.vershoudfolie 4 kleine lage taartvormpjes met losse bodem

Tarte mousse au chocolat is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

IJskoffie met advocaatroom
10 min Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept
After Eight
10 min Snack
Bekijk recept
Heel Holland Bakt: moelleux au chocolat
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept