1 Meng het gehakt met de ui, het ei, paneermeel, enkele druppels tabasco, koriander, zout en peper. Vorm er burgers van en leg ze even in de koelkast. Kook de aardappels met zout gaar. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in stukken. Verhit de helft van de olijfolie en bak hierin de burgers circa 5 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de tomaten met het tomatensap, zout en peper toe aan het bakvet en kook zachtjes circa 3 minuten. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de olijfolie, bosui, Italiaanse kruiden, zout en peper. Serveer de burgers met de tomatensaus bij de kruidenpuree.
2 Vervang de Italiaanse kruiden in de aardappelpuree eens door 2 eetlepels pesto.
Pittige burgers met tomatensaus en kruidenpuree is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus