Pittige burgers met tomatensaus en kruidenpuree

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het gehakt met de ui, het ei, paneermeel, enkele druppels tabasco, koriander, zout en peper. Vorm er burgers van en leg ze even in de koelkast. Kook de aardappels met zout gaar. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in stukken. Verhit de helft van de olijfolie en bak hierin de burgers circa 5 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de tomaten met het tomatensap, zout en peper toe aan het bakvet en kook zachtjes circa 3 minuten. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de olijfolie, bosui, Italiaanse kruiden, zout en peper. Serveer de burgers met de tomatensaus bij de kruidenpuree.
  • 2 Vervang de Italiaanse kruiden in de aardappelpuree eens door 2 eetlepels pesto.

Pittige burgers met tomatensaus en kruidenpuree is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonades met kruidenpuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met romige kruidenpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken asperges met haricots verts
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept