1 Laat het deeg ontdooien. Verwarm de boter en laat de uiringen met de tijm er circa 10 minuten in stoven tot ze glazig en lichtbruin zien. Bestrooi met zout en peper. Breng ruim water met zout aan de kook. Schil de witte asperges en snijd van alle asperges de onderste 2 cm af. Kook ze in circa 10 minuten. Giet ze af en laat uitlekken.
2 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bladerdeegplakjes in een rechthoek op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de naden goed aan en vouw rondom één cm om zodat er een dikkere rand ontstaat. Verdeel de uiringen over het deeg en leg de asperges er om en om in één richting op. Maal er nog wat peper over. Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei en bestrooi dan het geheel met de geraspte kaas. Bak de taart in circa 20 minuten gaar en bruin.Voor- of tussengerecht voor 4 personen
Bladerdeeg plaattaart met witte en groene asperges is een recept van PLUS