1 Meng het gehakt in een kom met het losgeklopte ei, de ui, de helft van de verse koriander, de specerijen en de ketchup. Laat het brood in een beetje water weken en knijp het uit. Voeg toe aan het gehakt en kneed alles goed door elkaar. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en rol er 16 kleine balletjes van. Leg ze afgedekt in de koelkast om op te stijven. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de knoflook en oregano langzaam op een lage stand. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar. Laat op een lage stand zonder deksel circa 15 minuten sudderen. Leg de balletjes op de bakplaat en bak ze circa 15 minuten hoog in de oven. Leg de balletjes daarna in de tomatensaus en schepgoed door. Maak met een lepel 4 holletjes in de saus tussen de balletjes en breek hier steeds 1 ei boven. Leg het deksel op de pan en laat de eieren in circa 10 minuten stollen.
Kefta in tomatensaus met ei is een recept van PLUS