Portugese zalmkoekjes

4
120 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappels in water met zout gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm en pel ze. Pocheer de zalm circa 5 minuten in de bouillon. Neem uit de bouillon en laat afkoelen. Stamp de aardappels grof. Prak de zalm met een vork en meng door het aardappelkruim. Schep er de citroenrasp, rode peper, ui, knoflook en peterselie door en breng het geheel op smaak met zout. Verdeel in 8 gelijke porties en laat afgedekt in de koelkast circa 1 uur opstijven. Haal de koekjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Laat nogmaals minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Verhit de olie en bak hierin de zalmkoekjes om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd eventueel warm in de oven op 75°C.
  • 2 Je kunt de viskoekjes ook een dag van tevoren maken of in de diepvries bewaren.

Portugese zalmkoekjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmkoekjes met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise zalmkoekjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmkoekjes met dille-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmkoekjes met vijfkleurengroente
30 min-
Bekijk recept

Rivierkreeftjes op Portugese wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Nagerecht
Bekijk recept