1 Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de aardappels grof en druk goed uit in een zeef. Meng de aardappelrasp met de ui, bloem, het ei, 2 eetlepels olie, zout en peper. Maak met 2 lepels 12 kleine bergjes van het aardappelmengsel op de bakplaat. Druk de bergjes wat platter en bak de aardappelkoekjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Klop de azijn los met de mierikswortel en olie en breng op smaak met zout, peper en een snufje suiker. Schep de bietjes erdoorheen en laat even trekken. Verhit de koekenpan en bak de stukjes saucijs, eventueel zonder velletje, knapperig uit met de kummel. Verdeel de rucola over 4 borden en schep de bietjes en stukjes worst erop. Leg er op elk bord 3 warme reibekuchen bij.
2 Vervang kummel eventueel door gemalen komijn (djinten). Gebruik mosterd in plaats van mierikswortel.
Bietensalade met worst en reibekuchen is een recept van PLUS