Bietensalade met worst en reibekuchen

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de aardappels grof en druk goed uit in een zeef. Meng de aardappelrasp met de ui, bloem, het ei, 2 eetlepels olie, zout en peper. Maak met 2 lepels 12 kleine bergjes van het aardappelmengsel op de bakplaat. Druk de bergjes wat platter en bak de aardappelkoekjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Klop de azijn los met de mierikswortel en olie en breng op smaak met zout, peper en een snufje suiker. Schep de bietjes erdoorheen en laat even trekken. Verhit de koekenpan en bak de stukjes saucijs, eventueel zonder velletje, knapperig uit met de kummel. Verdeel de rucola over 4 borden en schep de bietjes en stukjes worst erop. Leg er op elk bord 3 warme reibekuchen bij.
  • 2 Vervang kummel eventueel door gemalen komijn (djinten). Gebruik mosterd in plaats van mierikswortel.

Bietensalade met worst en reibekuchen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Reibekuchen, Kartoffelpuffer Of Reiberdatschi
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reibekuchen
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Reibekuchen
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Reibekuchen (duitsland)
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Bietensalade met haring
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bietensalade met walnoten
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lekkerbekjes met bietensalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept