Bladerdeegtaart met asperges en ham

6
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180˚C. Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Vet de ovenschaal in met olie en bestrooi met bloem. Bekleed de schaal met plakjes bladerdeeg en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd het deeg rondom bij.
  • 2 Kook de asperges beetgaar. Schep ze voorzichtig uit de pan, spoel er koud water over en laat ze uitlekken. Klop de kookroom met eieren, gehakte kruiden, zout en peper los. Verdeel de helft van de hamrepen over de deegbodem en leg de asperges er om en om in. Verdeel de rest van de ham erover en schenk het roommengsel erop. Maal er nog wat peper over en bak de taart in circa 40 minuten mooi bruin en gaar.Voor- of lunchgerecht voor 6 personen, ex. 40 min. oventijd

Bladerdeegtaart met asperges en ham is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Bladerdeegtaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtaart met druiven
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Mediterrane bladerdeegtaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siemons openhartige bladerdeegtaart
2 uur-
Bekijk recept