Blanke aspergesoep

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd van de witte asperges de onderste 2 cm af. Snijd de asperges in stukken van 3 cm en houd de kopjes apart. Zet de aspergestukjes op met 1 liter water en het bouillontablet en kook ze in circa 20 minuten gaar. Snijd ondertussen van de groene asperges de onderste 2 cm af en snijd de rest in kleine stukjes. Kook ze samen met de witte kopjes in water met zout in circa 3 minuten gaar. Giet af en houd apart.
  • 2 Pureer de asperges in de bouillon. Wrijf voor een extra gladde soep alles door een zeef en breng de soep weer aan de kook. Voeg de slagroom toe en kook nog een paar minuten door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de groene en witte aspergestukjes en -kopjes toe aan de soep en serveer direct.Voor- of tussengerecht voor 4 personen

Blanke aspergesoep is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde aspergesoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zuppa di asparagi verdi (groene aspergesoep)
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesoep met ham en ei
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje vissticks met erwtenpuree & koolsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm in sesamkorstje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept