1 Leg de karbonades in een schaal. Meng 2 eetlepels olie met de sinaasappelrasp, rozemarijn, knoflook en wijn en giet dit over de karbonades. Schep even om en laat circa 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de plakken pompoen op de bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de rest van de olie. Bestrooi met (grof) zout en (chili)peper naar smaak. Rooster de pompoen circa 10 minuten hoog in de oven en keer de plakken om. Rooster nogmaals 10 minuten. Verhit een grillpan en vet deze in met een beetje olie. Neem het vlees uit de marinade en bewaar deze. Dep het vlees droog met keukenpapier en gril de karbonades aan beide kanten in circa 10 minuten bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Blus het bakvet af met de marinade en laat op een hoge stand even aan de kook komen. Monteer de saus op een lage stand met de blokjes boter en wentel het vlees erdoor. Serveer met de pompoen en garneer met de waterkers.
Ribkarbonade met geroosterde pompoen is een recept van PLUS