Ribkarbonade met geroosterde pompoen

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de karbonades in een schaal. Meng 2 eetlepels olie met de sinaasappelrasp, rozemarijn, knoflook en wijn en giet dit over de karbonades. Schep even om en laat circa 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de plakken pompoen op de bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de rest van de olie. Bestrooi met (grof) zout en (chili)peper naar smaak. Rooster de pompoen circa 10 minuten hoog in de oven en keer de plakken om. Rooster nogmaals 10 minuten. Verhit een grillpan en vet deze in met een beetje olie. Neem het vlees uit de marinade en bewaar deze. Dep het vlees droog met keukenpapier en gril de karbonades aan beide kanten in circa 10 minuten bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Blus het bakvet af met de marinade en laat op een hoge stand even aan de kook komen. Monteer de saus op een lage stand met de blokjes boter en wentel het vlees erdoor. Serveer met de pompoen en garneer met de waterkers.

Ribkarbonade met geroosterde pompoen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde ribkarbonade met tagliatelle en tuinbonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterd ribkarbonade
Bekijk recept
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoet-zuurstamppot met ribkarbonade
30 min-
Bekijk recept