Bereiding 1. Bereid 300 gram bami (mienestjes) volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met 1 kippenbouillontablet. Spoel onder koud water, laat uitlekken en afkoelen. Knip de stukken bami eventueel wat korter en meng met 1 bosje lente/bosui, in dunne ringetjes, 1 bosje koriander, grof gehakt, 1 bosje munt, grof gehakt en 50 gram grof gehakte spinazie. Klop 1 eetlepel sesamolie met 1 eetlepel limoensap en 1 theelepel (Thaise) vissaus los en schep door de salade. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel 200 gram gerookte kipfilet, in repen, erover. Bestrooi met 50 gram grof gehakte ongezouten pinda’s. Voeg voor meer pit eventueel 1 rode peper, zonder zaadjes en in ringetjes, toe en serveer direct.
Salade van bami, kruiden en gerookte kip is een recept van PLUS