Parijse uiensoep

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de uienringen en fijngehakte teentjes knoflook op een lage stand. Laat circa 10 minuten zachtjes smoren. Blus af met de wijn en kook iets in. Bestrooi met de bloem en roer goed. Laat 1 minuut garen. Giet de bouillon er al roerend in gedeelten bij en kook zachtjes circa 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en tijm. Verwarm de ovengrill en rooster het stokbrood kort onder de grill. Halveer het overgebleven teentje knoflook en wrijf het brood ermee in. Bestrijk het brood met de mosterd en leg de plakjes brie erop. Schep de soep in ovenvaste kommen. Leg het sneetje stokbrood erop en laat de kaas smelten onder de grill.
  • 2 Vervang gele uien door rode uien. Gebruik groentebouillon voor een vegetarische variant. In plaats van brie is geraspte gruyère ook lekker.

Parijse uiensoep is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept