Preitaart met parmezaangratin

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de boter op een lage stand. Laat de boter smelten, maar niet verkleuren. Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loskomt. Giet er beetje bij beetje de warme melk bij en klop goed met een garde voor een gladde saus. Laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Roer van de warmtebron af de kaas erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus staan tot later gebruik.
  • 2 Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Spoel de prei goed schoon onder stromend water en blancheer circa 3 minuten in het kokende water. Spoel de preien onder koud water af en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg en druk de naden goed aan. Laat het deeg aan de rand overhangen of snijd het netjes bij. Snijd de preien af tot ze precies in de lengte in de schaal passen en leg ze met het snijvlak naar boven op het deeg. Giet de kaassaus erover en bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten goudbruin.

Preitaart met parmezaangratin is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker


Paddenstoelen-preitaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preitaart met walnoten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preitaart met morbier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Winterpreitaart met spekblokjes
55 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept