1 Zo maak je de pita-tosti: Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uienringen al omscheppend circa 5 minuten. Voeg de tijm toe. Giet de balsamicoazijn erbij en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat nog enkele minuten zachtjes stoven. Bevochtig de pitabroodjes en bak ze circa 5 minuten in de oven. Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Beleg ze met de uien, rucola en feta en leg de broodjes nog een paar minuten tussen een tosti-ijzer of broodrooster tot de kaas een beetje smelt. Zo maak je de soep: Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook, gember en komijn toe en fruit nog een paar minuten. Voeg de aardappel, bietjes en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes doorkoken en pureer dan met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met een ‘swirl’ van zure room.
Pittige Bietensoep + Pita-Tosti is een recept van PLUS