Gegratineerde mosselen met spek

4
25 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoom de mosselen open en laat ze afkoelen. Verwijder de lege schelpen en leg de gevulde schelpen op een bakplaat. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten op een lage stand. Voeg het spek toe en bak enkele minuten. Blus af met de wijn en laat 1 minuut koken. Schep in een kom en meng de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper. Rooster het brood droog, maar niet bruin en verkruimel het. Verdeel het spekmengsel met aanhangend vocht over de mosselen en bestrooi met het broodkruim. Verwarm de ovengrill en gratineer de mosselen vlak voor het serveren even lichtbruin.

Gegratineerde mosselen met spek is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept