Stoofvlees met frieten en gevulde tomaatjes

4
180 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de boter in een grote braadpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en fruit de uien minimaal 5 minuten op een lage stand in het bakvet. Voeg de laurier en mosterd toe en leg het vlees terug in de pan. Giet het bier en de bouillon er rustig bij en breng op middelhoge stand aan de kook. Leg het deksel na een paar minuten op de pan en laat op een lage stand circa 2 uur stoven. Dit kan ook in de oven op 100°C als de pan hiervoor geschikt is.
  • 2 Snijd intussen de aardappels in dikke frieten en droog ze met een schone theedoek. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de tomaten horizontaal doormidden. Leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal en bestrooi met zout. Meng de peterselie, sjalot en olijfolie en maal er een beetje peper over. Verdeel dit mengsel over het snijvlak van de tomaten en bestrooi met het paneermeel. Zet de schaal hoog in de oven en gratineer de tomaatjes in circa 10 minuten goudbruin. Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de aardappels in gedeeltes goudbruin. Neem het vlees voorzichtig uit de saus en kook de saus nog een paar minuten in. Monteer eventueel nog met wat stukjes koude boter en breng op smaak met peper. Serveer het vlees met de frieten en tomaatjes.

Stoofvlees met frieten en gevulde tomaatjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept