1 Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het in 2 gelijke stukken. Laat afgedekt 10 minuten rijzen op kamertemperatuur. Kneed het deeg nogmaals door en laat nog 45 minuten rijzen. Maak intussen de vulling. Verhit 1 eetlepel van de boter en fruit hierin de ui en komijn circa 5 minuten. Voeg de pompoen toe en bak zachtjes mee. Voeg de rozijnen en een paar eetlepels water toe en laat de pompoen met het deksel op de pan op een lage stand helemaal gaar worden. Stamp de pompoen wat fijner en laat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.
2
1 Bestrooi een werkblad met bloem en rol beide stukken deeg heel dun uit. Bestrijk het deeg royaal met de gesmolten boter.
2 Rol een deel strak op tot een rol en leg deze rol op de andere lap deeg. Rol deze er ook strak omheen tot de rol dubbel zo dik is. Snijd de rol aan beide kanten netjes bij en laat afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast.
3 Snijd de rol met een scherp mes in dunne plakken (circa 1/2 centimeter dik). Verwarm de oven voor op 200ºC.
4 Duw met je duimen de plakjes een beetje platter, zonder dat de laagjes loslaten. Leg de deegrondjes op de bakplaat.
5 Schep een lepeltje pompoenvulling in het midden van de deegplakjes en bestrijk de randjes licht met water.
6 Vouw het deeg als een halvemaan dicht en bestrijk met het ei. Bak de broodjes in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.