1 Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking (met 50 ml minder water) in een keukenmachine met de boter, het ei en de gestampte muisjes. Laat afgedekt 10 minuten rijzen op kamertemperatuur. Kneed het deeg nogmaals door en laat nog 45 minuten rijzen.
2 Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en rol de stukken uit tot lange linten. Snijd de linten in vieren en rol deze weer wat langer uit. Vlecht voor elk broodje 3 linten in elkaar en duw de uiteinden een beetje naar binnen. Leg de vlechtbroodjes op de bakplaat en laat afgedekt nogmaals 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng voor het glazuur het ei goed met de gestampte muisjes en bestrijk de broodjes ermee. Bak de broodjes in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Zoete gevlochten anijsbroodjes is een recept van PLUS