Bereiding 1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Schep 1 kilo kippenpootjes om met een paar druppels citroensap, 1 eetlepel olie, zout en peper. Bak de kippenpootjes in de oven in circa 40 minuten gaar en draai ze af en toe om. Maak intussen de pindasaus. Verhit 1 eetlepel olie en fruit 1 fijngesnipperde ui en 2 teentjes knoflook op een lage stand. Voeg 1 theelepel chilipeper( vlokken) en wat geraspte citroenschil toe. Roer 4 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel bruine suiker, 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels warm water door elkaar en giet dit bij de ui. Breng al roerend aan de kook en verdun eventueel met water. Breng verder op smaak met ketjap, citroensap en chilipeper.
Kippenpootjes met pinda-chilisaus is een recept van PLUS