Zutphense Stadswalblokjes (ca. 30 stuks)

1
180 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak glucosesiroop door de suiker met 25 ml water te verwarmen, te roeren en zachtjes te koken tot er 2/3 over is. Verwarm de slagroom met de boter, oploskoffie en de glucosesiroop. Smelt hierin al roerend 400 gram chocolade. Giet dit chocolademengsel in de vorm of op de schaal en zet minimaal 5 uur (of 1 nacht) in de koelkast om op te stijven.
  • 2 Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot lauwwarm. Bestrijk de bovenkant van het opgesteven chocolademengsel met de gesmolten chocolade en laat hard worden. Keer de plak om op een stuk bakpapier en bestrijk de onderkant met een iets dikkere laag chocolade. Trek er, als de chocolade net gestold is, met een vork in een golfbeweging strepen in en laat verder uitharden. Snijd in blokjes van 2x2 cm. Bewaar ze in een afgesloten trommeltje. Lekker bij de koffie of thee.
  • 3 Vervang de glucosesiroop door blanke schenkstroop.

Zutphense Stadswalblokjes (ca. 30 stuks) is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosterdsoep Met Gamba's
20-30 min -
Bekijk recept
Mosterdsoep Met Gamba'S
20-30 min -
Bekijk recept