Asperges met basilicumsaus en serranoham

3
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges met een dunschiller en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Breng in een grote pan (of speciale aspergepan) ruim water aan de kook met 1/2 theelepel zout en de suiker. Kook de asperges circa 5 minuten. Schakel de warmtebron uit, leg een deksel op de pan en laat de asperges 15-20 minuten in het hete water nagaren, afhankelijk van de dikte. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Verhit het bak- product en bak hierin de krieltjes in circa 10 minuten bruin en knapperig. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de basilicum erdoor. Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de sla over grote borden en bestrooi met wat ui. Leg de asperges met de kopjes naar één kant op de sla en schep de saus erover. Leg de plakjes serranoham erop. Garneer met de halve eieren en zon- gedroogde tomaat. Serveer de krieltjes erbij.

Asperges met basilicumsaus en serranoham is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Burrata met boule beurre en geroosterde tomaatjes
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met spinaziesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes
35 min
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept