1 Verwarm de suiker met de balsamico en boter in een steelpan tot de suiker helemaal is gesmolten en stroperig is geworden. Kook enkele minuten op een lage stand zonder te roeren. Zet de taartvormpjes op een bakplaat, verdeel de balsamicostroop erover en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi de snijvlakken van de tomaten met zout en peper en verdeel ze met het snijvlak naar beneden over de vormpjes. Leg de plakjes bladerdeeg op de tomaten en duw de randen voorzichtig iets naar binnen in de vormpjes. Bestrijk het deeg licht met ei en bestrooi met wat grof zout. Bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen. Keer de taartjes om met behulp van een bordje en laat de gesmolten stroop over de taartjes lopen. Bestrooi met tijm.
Tarte Tatin van trostomaatjes met balsamico is een recept van PLUS