1 Doe de bloem in een grote kom. Los de gist op in een deel van het lauwwarme water en voeg toe aan de bloem. Meng goed door elkaar. Voeg het zeezout, ook opgelost in water, en de rest van het water toe. Meng, voeg de eetlepel olijfolie toe en meng verder tot een zacht en plakkerig deeg. Bedek de kom met vershoudfolie en laat het deeg 1,5-2 uur op een warme plek rijzen.
2 Gebruik een beetje olijfolie op je vingers om plakken te voorkomen en verdeel het deeg over de bodem van de ovenschaal. Zorg ervoor dat het deeg dun is. Verdeel de tomaten over het deeg en druk ze aan. Voeg de olijven toe en druk ze iets in het deeg. Sprenkel er een flink straaltje olijfolie over en breng op smaak met oregano en een beetje grof gemalen zeezout. Laat de focaccia circa 30 minuten op een warme plek rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de focaccia in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Focaccia al pommodoro Barese is een recept van PLUS