Bereiding 1. Verwarm de oven voor op 200oC. Laat per persoon 2 plakjes bladerdeeg of hartigetaartdeeg ontdooien en steek er zo groot mogelijke cirkels uit. Leg de cirkels op een bakplaat met bakpapier en schep in het midden van het deeg 1 eetlepel vulling naar keuze. Bestrijk de helft van de buitenrand met een kwastje water en vouw het deeg dicht tot een halvemaan. Duw de randen goed op elkaar en bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Bak de calzones laag in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Snijd 150 gram salami in kleine blokjes en bak deze in 1 eetlepel olijfolie op een lage stand tot ze knapperig zijn. Voeg 200 gram champignons in stukjes toe en roerbak een paar minuten mee. Laat eventueel uitlekken en vervolgens afkoelen. Meng het salami-champignonmengsel met 1 eetlepel gedroogde oregano en een snufje peper of gemalen chilipepervlokken.
Mini-calzone - Champignon en salami is een recept van PLUS