Bereiding 1. Verwarm de oven voor op 200oC. Laat per persoon 2 plakjes bladerdeeg of hartigetaartdeeg ontdooien en steek er zo groot mogelijke cirkels uit. Leg de cirkels op een bakplaat met bakpapier en schep in het midden van het deeg 1 eetlepel vulling naar keuze. Bestrijk de helft van de buitenrand met een kwastje water en vouw het deeg dicht tot een halvemaan. Duw de randen goed op elkaar en bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Bak de calzones laag in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Snijd 6 groene asperges in stukjes. Blancheer ze in kokend water met zout. Giet af en laat afkoelen. Snijd 2 hardgekookte eieren in blokjes en meng dit met de asperges, 1 eetlepel fijngehakte bieslook en 3 eetlepels losgeroerde ricotta. Breng op smaak met zout en peper.
2. Een veelheid aan hapjes vraagt om een veelzijdige wijn. Mousserend bijvoorbeeld, lekker feestelijk. Kies voor een heerlijke goed gekoelde Tiresia Prosecco. Wil je wit zonder belletjes, ga dan voor Terrazzano Verdiccho dei Castelli di Jesi of Villa Mondi Soave. Een lichtgekoelde rode Villa Mondi Bardolino is erg fijn bij de calzone met vlees.
Mini-calzone - Asperge en ei is een recept van PLUS