1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de tomaatjes, ui, paprika en aubergine over de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olie, bestrooi met zout en schep om. Rooster de groenten in de oven in circa 20 minuten goudbruin en laat afkoelen. Meng de couscous in een grote kom met een flinke snuf zout en het komijn-, koriander- en kerriepoeder. Giet er 300 ml kokend water bij, roer door en laat circa 10 minuten wellen. Schep vervolgens de gegrilde groenten, feta, helft van de munt, 3 eetlepels olie en het citroensap door de couscous en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
2 Meng in een kom de yoghurt, rest van de munt, knoflook en de rest van de olie. Breng op smaak met zout en peper. Trek 4 slabladeren los, was en droog ze. Serveer de couscoussalade in de slabladeren en besprenkel met de yoghurtsaus.
3 Gebruik de sla die je overhoudt voor een zomerse salade met: • reepjes kipfilet, gekookt ei en een mosterddressing • mozzarella, gegrilde courgette en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn • ham, ananas en een pittige dressing
Couscous met gegrilde groenten en frisse yoghurtsaus is een recept van PLUS