Meringue Basisrecept

10
25 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zorg ervoor dat de kom en de garde brandschoon en vetvrij zijn en maak ze extra schoon met citroensap. Splits de eieren voorzichtig zodat geen eidooier bij het eiwit komt. Scheid elk ei apart in een kommetje en doe het dan pas bij de andere eiwitten en eidooiers. Bewaar de dooiers voor een ander gerecht afgedekt in de koelkast. Klop de eiwitten een beetje luchtig met een snufje zout met een garde of mixer. Voeg dan al kloppend met één eetlepel tegelijk de suiker toe. Laat de suiker oplossen voordat je de volgende eetlepel toevoegt. De suiker vormt een laagje suikersiroop om de luchtbellen waardoor het schuim stevig wordt. Klop verder 4-6 minuten tot het schuim stevige pieken vormt. Te weinig suiker en te lang kloppen maakt het eiwitschuim vlokkerig en ongeschikt om te spuiten of te verwerken. Spatel daarna de poedersuiker en maïzena in delen luchtig door het mengsel. De poedersuiker zorgt voor stevigheid en de maïzena laat het schuim mooi drogen. Het schuim is nu klaar voor de verwerking.

Meringue Basisrecept is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Mini citroen meringue taartjes
Bekijk recept