Ribkarbonade met munt en pistache

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Meng de kappertjes met 2 eetlepels munt, de knoflook, pistachenoten, citroenrasp en olie. Bestrijk de ribkarbonades met dit mengsel en laat circa 15 minuten marineren. Maak intussen de muntsaus. Verhit een klein klontje boter en fruit hierin de sjalotjes. Roer de witte wijn, honing en de helft van de overgebleven munt erdoor. Laat iets inkoken. Verhit intussen een grill- of koekenpan en rooster de karbonades 3-4 minuten per kant. Neem de saus van de warmtebron en klop er blokjes boter door zodat de saus iets bindt. Serveer de muntsaus bij de karbonades. Lekker met krieltjes in de schil en doperwten bestrooid met de rest van de munt.
  • 2 • Vervang de pistachenoten door ongezouten cashew of pecannoten.

Ribkarbonade met munt en pistache is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtmousse met anijs en pistachenoten
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Gegrilde ribkarbonade met tagliatelle en tuinbonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterd ribkarbonade
Bekijk recept
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoet-zuurstamppot met ribkarbonade
30 min-
Bekijk recept