Gepofte gevulde aardappel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappelschil hier en daar in met een vork. Bestrijk de aardappels met olie en verpak ze in aluminiumfolie. Pof ze in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar. Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan licht krokant. Neem de aardappels uit het folie en halveer ze. Haal het aardappelkruim er voorzichtig uit en schep dit met het sjalotje, de mosterd, yoghurt, bieslook, zout en peper door de spekjes. Schep dit mengsel in de uitgeholde aardappels en bestrooi met de kaas. Zet de gevulde aardappels in een lage ovenschaal of op een bakplaat. Zet even onder een hete ovengrill of in de nog hete oven tot de kaas gesmolten is.
  • 2 Je kunt de aardappels ook poffen in de magnetron (je hoeft ze dan niet in te prikken). Leg de aardappels uit elkaar in een lage magnetronschaal en pof ze onafgedekt 8-10 minuten (op 800 Watt). Laat de gepofte aardappels even staan.

Gepofte gevulde aardappel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept