1 Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappelschil hier en daar in met een vork. Bestrijk de aardappels met olie en verpak ze in aluminiumfolie. Pof ze in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar. Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan licht krokant. Neem de aardappels uit het folie en halveer ze. Haal het aardappelkruim er voorzichtig uit en schep dit met het sjalotje, de mosterd, yoghurt, bieslook, zout en peper door de spekjes. Schep dit mengsel in de uitgeholde aardappels en bestrooi met de kaas. Zet de gevulde aardappels in een lage ovenschaal of op een bakplaat. Zet even onder een hete ovengrill of in de nog hete oven tot de kaas gesmolten is.
2 Je kunt de aardappels ook poffen in de magnetron (je hoeft ze dan niet in te prikken). Leg de aardappels uit elkaar in een lage magnetronschaal en pof ze onafgedekt 8-10 minuten (op 800 Watt). Laat de gepofte aardappels even staan.