1 Verwarm de oven voor op 140ºC. Veeg een mengkom en de gardes van een mixer schoon en vetvrij met een stukje keukenpapier met citroensap. Klop de eiwitten tot ze net stijf worden. Voeg tijdens het kloppen steeds 2 eetlepels suiker toe en klop goed door. Ga door tot alle suiker is verwerkt en het eiwitschuim dik en glanzend is. Schep 3/4 van de cacao en de azijn erdoor en roer circa 5 keer met een lepel door het mengsel zodat het schuim een gemarmerd effect krijgt. Verdeel volle eetlepels met meringueschuim over de bakplaten en bak circa 1 uur in de oven. Schakel de oven daarna uit en laat de meringues in de oven helemaal afkoelen. Klop intussen de boter luchtig. Schep de poedersuiker erdoor en meng tot een luchtige botercrème. Meng 1 theelepel cacao met de koffie en 1 theelepel gekookt water en roer het koffiemengsel door de botercrème. Plak voor elk gebakje 2 meringues met de platte kant tegen elkaar met een lepel koffiecrème. Leg op een schaal en bestuif met de rest van de cacao
Chocolade-meringues met koffiecr me is een recept van PLUS