Zalmkoekjes met mosterdmayonaise

1
25 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de zalm met de sjalotjes, bleekselderij, bosui, de helft van het broodkruim, het ei, de crème fraîche en de bloem. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er 8 balletjes van en druk ze plat. Haal door de rest van het broodkruim en druk dit een beetje vast. Zet de koekjes eventueel even in de koelkast zodat ze iets steviger worden. Maak intussen de mosterdmayonaise. Klop in een keukenmachine of met een staafmixer de eidooier, mosterd, citroensap en -rasp door elkaar. Giet er al kloppend de zonnebloemolie in een dun straaltje bij tot de mayonaise dik genoeg is. Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalmkoekjes 2-3 minuten per kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de mosterdmayonaise.Voor 8 stuks

Zalmkoekjes met mosterdmayonaise is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Volkorensandwich met gerookte kip, mosterdmayonaise en spek
15 min
Bekijk recept
Fish & chips
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokant gefrituurde asperges
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwburger met mosterdmayonaise
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalmkoekjes met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise zalmkoekjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmkoekjes met dille-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmkoekjes met vijfkleurengroente
30 min-
Bekijk recept