RISOTTOBALLETJES

1
0 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit 1 gesnipperd sjalotje en 1 geperst teentje knoflook kort. Voeg 100 gram risottorijst toe en bak tot de korrels glazig worden. Voeg dan scheutje voor scheutje circa 400 ml bouillon toe tot de rijst beetgaar is. Voeg 2 fijngehakte zongedroogde tomaatjes, 25 gram Parmezaanse kaas en 1 theelepel Italiaanse kruiden toe, neem van de warmtebron en laat afkoelen. Dit kan ruim van tevoren. Neem steeds een stukje mozzarella en vorm hieromheen risottorijst tot een balletje. Klop 1 ei los. Wentel de balletjes door wat bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door wat paneermeel. Bak de balletjes in ruim olie in een gourmetpannetje goudbruin.

RISOTTOBALLETJES is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Risottoballetjes met tonijn
40 min Snack
Bekijk recept
Risottoballetjes met spinazie
110 min
Bekijk recept
Arancini (risottoballetjes) gevuld met worst & zeekraal-tomatenrisotto
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Risottoballetjes met tonijn
40 min Snack
Bekijk recept
Risottoballetjes met spinazie
110 min
Bekijk recept
Arancini (risottoballetjes) gevuld met worst & zeekraal-tomatenrisotto
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept