Basisrecept voor salted caramel

1
20 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de suiker met 50 ml water in een steel- pan met dikke bodem op middelhoge stand tot de suiker helemaal gesmolten is. Laat het suiker- mengsel zachtjes borrelen. Roer niet, maar draai de pan af en toe rond. Voeg, als de suiker begint te kleuren, op een lage stand de boter toe en laat deze smelten. Voeg voorzichtig op een lage stand de room in delen toe. Roer en kook zachtjes 1 minuut. Neem de karamel van de warmte- bron en voeg het zout toe. Laat afkoelen voor gebruik of bewaar in de koelkast. De karamel kun je in de koelkast zo’n 2 weken bewaren in een schone, afgesloten pot. Verwarm circa 3 minuten in de magnetron op 400 Watt om de karamel weer vloeibaar te maken.Voor 1 pot

Basisrecept voor salted caramel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarine-caramelshake
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kletskoppen met pecan-caramelijs
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt limoen, appel en vanille
20 min Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept